Akupunktio

 

Monipuolisesti erilaisia vaivoja hoitavassa akupunktiossa ei ole samoja sivu- tai haittavaikutuksia, kuin pitkissä lääkekuureissa. Sen vaikutus on myös näitä pitkäkestoisempi. Akupunktiota voidaan käyttää kuntoutuksen tukena muun hoidon ohella. Akupunktion avulla kivuttomaksi hoidettu eläin käyttää taas kehoaan normaalilla tavalla, jolloin sen elämänlaatu paranee. Näin ollen se liikkuu taas lisää, eli kivun lievitys aloittaa positiivisen kierteen lemmikin paranemisprosessissa.

Akupunktio auttaa eläimiä mm. seuraavissa ongelmissa:

  • epilepsia
  • tuki- ja liikuntaelimien vaivat
  • luutumisongelmat
  • jännitystilat
  • lisääntymisongelmat

Valitettavasti akupunktiokaan ei käy hoidomuodoksi kaikkiin sairauksiin, kuten koirien reumaan. Akupunktioeläinlääkärikin hoitaa ensiaputilat, murtumat, borrelioosin, bakteeri-infektiot ynnä muut vakavat tilat aina ensisijaisesti käyttäen tavallista lääketiedettä. 

Yliopistollisen eläinsairaalan akupunktioklinikka on ollut toiminnassa vuodesta 1997. Tällä hetkellä potilaita hoitavat eläinlääketieteen tohtori ja dosentti Anna Hielm-Björkman sekä eläinlääkäri Matti Tikka, jotka molemmat ovat kansainvälisesti koulutettuja akupunktioeläinlääkäreitä.

Lue lisää akupunktion käyttökohteista!

 

Akupunktion tausta

Akupunktio on hoitomenetelmä, joka on löytänyt paikkansa hyvin länsimaissa. Se on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota käytetään meillä lääkinnällisiin selitysmalleihin perustuen. Akupunktiota on tutkittu 1970-luvulta lähtien, ja nykyään sen käytön sairauksien hoitoon hyväksyvät esimerkiksi KELA ja yhdysvaltalaiset lääkeviranomaiset. Monet vakuutusyhtiöt Suomessa korvaavat eläinlääkärin antaman akupunktiohoidon eläimelle.
Lue akupuntion tieteellisestä perustasta.

 

Hoitovaste

Akupunktion hoitovaste riippuu paljon hoidettavasta taudista. Tuki- liikuntaelimien sairauksissa apua saa noin 70-95% potilaista. Epilepsiatapauksissa taas noin kolmasosa akupunktiolla hoidetuista potilaista pystyy olemaan täysin ilman lääkkeitä jatkossa, kolmasosa vähäisellä lääkityksellä ja kolmasosaan potilaista akupunktiosta ei ole apua.

Usein akupunktiota kannattaa kokeilla kolme kertaa, ja jos silloin eläimessä ei näy mitään eroa, hoitoja ei jatketa.

PIENELÄINSAIRAALAN SIJAINTI

Viikki sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä. Pieneläinsairaala on Viikintien varrella, osoitteessa Koetilantie 2. Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla

Ajo-ohjeet

LAHDEN VÄYLÄLTÄ TULTAESSA »
LÄNNESTÄ TULTAESSA »

 

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.