Anestesia

Hyvä leikkauksen aikainen kivunpoisto edistää potilaan hyvinvointia ja nopeaa toipumista leikkauksen jälkeen. Yliopistollisessa eläinsairaalassa nukutusten turvallisuuteen onkin panostettu: monia laitteita ei ole käytössä missään muualla. Jokaisen eläinsairaalassa nukutettavan potilaan nukutus, kivunpoisto sekä suonensisäinen nestehoito suunnitellaan yksilöllisesti. Nukutuksia valvovat koulutetut ja kokeneet hoitajat apunaan anestesiaeläinlääkäri ja erityisen korkeatasoinen anestesiavalvontalaitteisto.

Leikkaus-, tähystys- ja hammashoitotoimenpiteet tehdään aina yleisanestesiassa, samoin kuin kerros- ja magneettikuvaukset. Käytössämme on myös vaihtoehtoisia ja kivuttomia puudutus- ja nukutustapoja. Tehokasta kipulääkitystä annetaan myös suonensisäisesti toimenpiteen aikana.

Leikkauksen aikana tarkkailemme eläinpotilaan verenpainetta ja hengityskaasujen sekä nukutusaineen pitoisuuksia. Tarvittaessa otamme verinäytteitä myös nukutuksen aikana saadaksemme tietoa potilaan elimistön tilasta. Seuraamme myös potilaan sydänfilmiä, kudoksien riittävää hapensaantia ja lämpötilaa.

Leikkauksen jälkeen potilaat saavat toipua rauhassa lämpöpeiton alla. Toipuvat eläinpotilaat pääsevät heräämöstä usein jo samana päivänä tavalliselle osastolle tai kotiin lepäämään.

PIENELÄINSAIRAALAN SIJAINTI

Viikki sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä. Pieneläinsairaala on Viikintien varrella, osoitteessa Koetilantie 2. Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla

Ajo-ohjeet

LAHDEN VÄYLÄLTÄ TULTAESSA »
LÄNNESTÄ TULTAESSA »

 

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.