Hevosten tehohoito

Hevossairaalassa on valmiudet tehohoitoon sitä tarvitseville potilaille. Sairaalassa on ympäri vuorokauden koulutettu henkilökunta, joka on rutinoitunut vakavasti sairaiden potilaiden hoitoon. Aikuisen hevosen tehohoito ei koskaan voi olla niin intensiivistä kuin ihmisten tai vaikkapa koirien, mutta erityisesti varsojen tehohoidolla saavutetaan usein hyvät tulokset.

Tyypillisiä tehohoitoa vaativia potilaita ovat pikkuvarsojen lisäksi ähkyleikatut hevoset, synnytyskomplikaatioista kärsivät tammat sekä ripuli- ja endotoksemiapotilaat. Silmäpotilaat eivät tarvitse varsinaista tehohoitoa, mutta tiiviin lääkityksen ja seurannan takia niiden hoito on usein helpointa sairaalassa.

Tehohoitopotilaat tarvitsevat usein jatkuvaa suonensisäistä nestehoitoa tai toistuvia lääkityksiä, kuten antibiootteja tai silmälääkkeitä. Tarvittaessa hevosille voidaan antaa lisähappea myös karsinassa. Osassa karsinoista on valvontakamera, josta hevosta voidaan seurata. Tehohoidossa olevaa varsaa valvoo kaiken aikaa yksi opiskelija tai hoitaja, joka seuraa ja auttaa varsaa yksilöllisesti tehdyn suunnitelman ja eläinlääkärin ohjeiden mukaan. Ohje sairaalahoitoon jäävän hevosen omistajalle

HEVOSSAIRAALAN SIJAINTI


Hevossairaala sijaitsee Viikintien varressa Viikissä, Yliopistollisen eläinsairaalan rakennuksessa, osoitteessa Koetilankuja 1.