Laboratoriopalvelut

Yliopistollisen eläinsairaalan tarvitsemista laboratoriopalveluista vastaa samassa rakennuksessa sijaitseva kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osaston keskuslaboratorio. Päivystysaikaan ja hätätapauksissa sairaalan omassa laboratoriossa voidaan tehdä hoidon aloittamiseksi välttämättömiä laboratoriotutkimuksia.

Tärkeimmät tulokset saadaan luotettavasti ja nopeasti määrityksestä riippuen 1-2 tunnin kuluessa. Pääosa potilastuloksista valmistuu viimeistään saman päivän aikana. Tämä nopeuttaa potilaan oireiden syyn selvittämistä ja oikean hoidon aloittamista. Erilaisten näytteiden ottaminen ja analysointi on välttämätöntä erityisesti sisätautien yhteydessä, valmistauduttaessa vaativiin leikkauksiin ja seurattaessa tehohoidossa olevia potilaita.

Bakteriologisten näytteiden avulla selvitetään aiheuttajamikrobi ja sen herkkyys antibiooteille tehokkaan lääkehoidon varmistamiseksi. Yliopistollisessa eläinsairaalassa seurataan säännöllisesti antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien esiintymistä potilasnäytteissä ja seulotaan riskipotilaita sairaalainfektioiden ehkäisemiseksi. 

Potilasnäytteitä lähetetään tarvittaessa tutkittavaksi myös tiedekunnan ulkopuolisiin laboratorioihin ympäri maailman. Mukana on useita yliopistollisia laboratorioita, joiden tutkimusvalikoimaan kuuluu monia erikoistuneita tutkimuksia.

Palveluista voi lukea lisää Keskuslaboratorion kotisivuilta.
 

PIENELÄINSAIRAALAN SIJAINTI

Viikki sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä. Pieneläinsairaala on Viikintien varrella, osoitteessa Koetilantie 2. Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla

Ajo-ohjeet

LAHDEN VÄYLÄLTÄ TULTAESSA »
LÄNNESTÄ TULTAESSA »

 

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.