Smådjurssjukhusets tidsbeställning

Smådjurssjukhusets (Vik, Helsingfors) telefontjänst är öppen vardagar:

kl. 8.15–15.30

tfn 02941 57201

Via tidsbeställningen kan man få mottagningstider som infaller vardagar kl. 8–16.

Patienter som kommer för fortsatta undersökningar ska gärna ha en remiss från sin egen veterinär.

Annullering av mottagningstid

Mottagningstider till Smådjurssjukhuset (Vik) kan annulleras med en elektronisk blankett. Observera att annulleringen ska göras senast ett dygn före den bokade tiden. Akuta avbokningar ska alltid ringas in till vår tidsbeställning (02941 57201) under telefontiden.

För ett uteblivet besök som inte annullerats fakturerar vi dubbel kontorsavgift eller hälften av avgiften för det planerade ingreppet.

Smådjurssjukhusets jour

Smådjurssjukhuset har en jour som ger första hjälpen i akuta fall utanför kontorstid enligt följande:

• vardagar utanför kontorstid kl. 16.00 – 08.00

• veckoslut fre 16.00 – mån 08.00

• helger

tfn 0600 97411

(samtalet kostar 2,03 eur/min.+lna, det är avgiftsbelagt att köa)

Jouren omfattar Helsingfors, Esbo, Grankulla och Kyrkslätt. Patienter på jourens områden kan komma in direkt till jouren. Vårdavgifterna är högre under jourtid.

Patienter från andra orter i Finland tas emot till jouren med remiss. Den remitterande veterinären ska alltid komma överens med djursjukhusets jourhavande veterinär om att skicka en patient till jouren.

Under jourtid finns det mindre personal vid Universitetets djursjukhus, så det kan ta längre tid att få vård. Under jourtid vårdas patienterna enligt hur brådskande deras situation är, så att de som är allvarligt sjuka behandlas först.

Smådjurssjukhusets adress

Smådjurssjukhuset finns i Vik på Försöksgårdsvägen 2.Det är lätt att ta sig till Vik med kollektivtrafik eller med egen bil. Bussarna 550, 79, 68, 57 och 506 stannar på hållplatser i närheten av djursjukhuset.

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.