Kliniken i Saaris

Tidsbokning

Produktionsdjurssjukhusets telefontjänst (tidsbokning) är öppen vardagar kl. 8–9 på numret:

Andra tider ring 0600 97413 vid akuta fall.

Jour

Vid jouren ges första hjälpen i akuta fall och i första hand till djur som kommer från jourens område.

Produktionssjukhusets jour ansvarar för akuta fall under kvällar, nätter och veckoslut i Mäntsälä och på sjukvårdsdistriktets (Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä) område i Orimattila, Mörskom, Artsjö och Buckila. Vardagar börjar jourtiden kl. 16.15 och slutar följande morgon kl. 8. På veckosluten börjar jourtiden fredagar kl. 16.15 och slutar på måndag morgon. Efter mottagningstiden på morgonen (kl. 9) styrs samtalen till jouren.

På sjukvårdsdistriktets (Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä) område finns en separat smådjursjour på veckosluten i Lahtis fredagar kl. 16–20 och lördag–söndag kl. 16–20.

Tfn 0600 392 121

Den jourhavande veterinären kontaktas på numret:

Joursamtalens prislista:

kl. 08–22 1,53 eur/min.+lna

kl. 22–08 3,56 eur/min.+lna

Under jourtid kan veterinären inte alltid svara i telefonen genast, utan samtalen styrs till telefonsvararen. På svararen finns ett meddelande med anvisningar till den som ringer. Det är viktigt att du lämnar ditt namn och telefonnummer på svararen om du behöver akut hjälp.

Under jourtid vårdas patienterna enligt hur brådskande deras situation är, och mottagningstider kan inte bokas t.ex. till smådjur. Vårdavgifterna för hembesök till produktionsgårdar är högre under jourtid.

Smådjur

Akut insjuknade smådjur vårdas i regel på polikliniken. Poliklinikavgifterna och behandlingsavgifterna är högre under jourtid.

I huvudstadsregionen finns en jour vid Universitetets smådjurssjukhus och hästsjukhus.

Saaris kliniks adress

Kliniken i Saaris finns på Leissantie 41, Mäntsälä.

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.