Ohje sairaalahoitoon jäävän hevosen omistajalle

Hevossairaalassa on ympäri vuorokauden henkilökuntaa hoitamassa hevosia. Halutessanne voitte jättää hevoselle oman riimun, mutta narut, loimet ja suojat on parempi viedä pois sairaalahoidon ajaksi. Hygieniasyistä suosimme potilashevosten hoidossa sairaalan omia varusteita, jotka pestään ja desinfioidaan jokaisen käyttäjän välissä.

Emme vastaa sairaalaan jätetyistä tavaroista tai rehuista. Aikuiset hevoset syövät sairaalassa yleensä vain heinää tai pelletöityjä toipilasrehuja. Imettävien tammojen ja kasvavien varsojen ruokintaa täydennämme tarpeen mukaan väkirehuilla. Käytämme pääsääntöisesti vain sairaalan omia rehuja ja lääkkeitä.

Jos hevonen tilansa puolesta voi ulkoilla tarhassa, ilmoittakaa jos ette halua hevosenne tarhausta. Sairaalassa voi käydä katsomassa hevosta arkisin klo 16–18 välisenä aikana ja viikonloppuna kello 12–15. Erityisesti potilaskiertojen aikana omistajat eivät voi olla läsnä opetustilanteen ja potilaiden tietosuojan vuoksi. Pyydämme ilmoittautumaan henkilökunnalle tullessanne.

Joko eläinlääkäri tai hoidossa mukana oleva opiskelija soittaa hevosen voinnista päivittäin, ellei toisin ole sovittu. Pyrimme siihen, että samat henkilöt hoitavat potilasta koko ajan, mutta yötyön ja opetuksen vuoksi eläinlääkäri saattaa vaihtua. Eläinlääkärit työskentelevät tiimeinä, ja ovat täten selvillä oman alansa kaikista sairaalapotilaista. Soitot ajoittuvat pääsääntöisesti iltapäivään, kiireisinä aikoina jopa iltaan. Muu hoitohenkilökunta ei voi kommentoida hevosenne vointia. Mikäli hevosen tilassa tapahtuu merkittävä muutos, sairaalasta otetaan yhteyttä mahdollisimman pian, mutta suoritamme toki ensin potilaan tilan vaatimat kiireelliset toimenpiteet.

Hoitokustannukset
Hevosen hoitokustannukset pyritään kertomaan asiakkaalle päivittäin. Tarkkaa kokonaiskustannusta on kuitenkin monessa tapauksessa mahdoton arvioida etukäteen. Toipumisnopeus, komplikaatiot ja lääkityksen muutokset, sekä tukihoidon tarve vaikuttavat laskun loppusummaan. Sairaalan henkilökunta ei pysty kommentoimaan vakuutusyhtiöiden korvauskäytäntöjä yksittäisen hevosen tapauksessa, vaan kehotamme kääntymään vakuutusyhtiönne vakuutusvirkailijoiden puoleen.

Potilaan eristys
Potilaita hoidetaan eristettynä sairaalassa melko usein erilaisista syistä, tavallisimpia ovat ripuli, kuume ja ulkomaanmatka lähiaikoina. Kysykää ohjeita pukeutumiseen ja liikkumiseen ennen kuin menette eristetyn hevosenne luo. Sairaala ottaa tarvittaessa hygieniaan liittyviä näytteitä kaikista potilaista.

Potilaan haku
Toivomme että hevonen haetaan kotiin klo 8–21 välisenä aikana. Kassa on auki klo 8–16, maksu suoritetaan ensisijaisesti käteisellä. Klinikalla on Lähitapiolan vakuutusasiakkaille suorakorvaussopimus, jota varten tarvitsemme hevosen vakuutusnumeron. Mikäli tarvitsette laskutuksessa erityisjärjestelyjä, asiasta on jo ennen kotiutusta sovittava eläinsairaalan laskutuksen kanssa. Käytössämme on myös Lindorff erämaksu. Erämaksusopimuksen tekemiseksi on laskun maksajan asioitava henkilökohtaisesti hevossairaalan potilastoimistossa arkena klo 8–16 välisenä aikana.

Tietoa maksuehdoista

Tietoa nivel-jännetuppi- haavoista ja infektioista

Tietoa ähkyleikkauksesta

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.