Ontumatutkimus

Pakoeläimenä hevonen peittelee tuki- ja liikuntaelinperäistä kipuaan yleensä viimeiseen asti, joten hyvin pienetkin muutokset hevosen liikkumisessa tai käytöksessä voivat olla oire ongelmasta. Ontumisen lisäksi hyviä syitä eläinlääkärin tutkimukselle ovat mm. jäykkyys, alentunut suorituskyky ja haluttomuus liikkua tai vaikkapa hypätä esteitä. Autamme mielellämme myös silloin, kun omistaja haluaa tarkistuttaa hevosen liikuntaelimistön piilevien ongelmien varalta, esimerkiksi ennen ja jälkeen kilpailukauden.

Ontumatutkimuksessa hevosta arvioidaan kokonaisuutena. Hevosen lihakset ja raajat tunnustellaan kauttaaltaan. Hevosen liikkeet arvioidaan tyypillisimmin ravissa, mutta tarvittaessa myös laukassa tai ratsain esitettynä. Ravihevosen liikkeitä voidaan arvioida kovemmassa vauhdissa juoksumatolla. Vaikeasti havaittavien ontumien toteamiseen eläinsairaalassa voidaan käyttää myös liikkeiden epäsymmetrian tutkimiseen kehitettyjä EquiGait –sensoreita. Ongelmakohdat pyritään paikantamaan mahdollisimman tarkasti diagnostisten puudutusten avulla. Kliinisen tutkimuksen jälkeen hevosesta otetaan tarvittaessa röntgenkuvia tai tehdään ultraäänitutkimus.

Yliopistollisessa eläinsairaalassa eläinlääkäri tekee tarvittaessa yhteistyötä eläinfysioterapeutin ja kengityssepän kanssa, niin hevosta arvioitaessa kuin hoidon suunnittelussakin.

Hevossairaalassa voidaan antaa mm. seuraavia hoitoja:

* Nivelensisäiset hoidot

* PRP

* IRAP

* Kantasolu

* Kirurgiset toimenpiteet

* Eläinfysioterapia

* Sairaskengitykset

* Akupunktio

PIENELÄINSAIRAALAN SIJAINTI

Viikki sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä. Pieneläinsairaala on Viikintien varrella, osoitteessa Koetilantie 2. Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla

Ajo-ohjeet

LAHDEN VÄYLÄLTÄ TULTAESSA »
LÄNNESTÄ TULTAESSA »

 

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.