Pehmytosakirurgia

Pehmytosakirurgia hoitaa korvan, nenänielun, kaulan, rintaontelon, sydämen, hengitysteiden, ruoansulatuskanavan sekä virtsa- ja sukuelinten leikkauksellista hoitoa tarvitsevia koiria, kissoja ja eksoottisia eläimiä.

Vakavasti sairailla potilailla ja suurissa kirurgisissa toimenpiteissä onnistunut kirurginen hoitotulos edellyttää usein myös potilaan laadukasta leikkausta edeltävää ja leikkauksen jälkeistä hoitoa. Tämän mahdollistaa Yliopistollisen eläinsairaalan tehohoitoyksikkö, joka ainoana Suomessa tarjoaa yksilöllistä ja korkeatasoista tehohoitoa 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa.

Eläimen turvallinen nukutus ja tehokas kivunlievitys ovat ensiarvoisen tärkeitä osa-alueita kirurgisissa toimenpiteissä. Yliopistollisen eläinsairaalan anestesiayksikön henkilökunta huolehtii kaikkien virka-aikaan leikkaustoimenpiteissä olevien eläinten nukutuksesta. Näin leikkauksia tekevät kirurgit voivat täysipainoisesti keskittyä omaan työhönsä, potilasturvallisuus pysyy korkeatasoisena ja edellytykset onnistuneelle kirurgiselle hoitotulokselle optimoidaan.

Olemme erikoistuneet mm. rinta- ja vatsaontelokirurgisiin toimenpiteisiin, kuten:

  • keuhkolohkon poisto
  • avoimen valtimotiehyeen  sulku
  • maksan ohittavien oikovirtaussuonien sulku
  • sappirakon kirurgia 
  • virtsanjohtimien synnynnäisten rakennepoikkeamien  hoito

Kasvainkirurgiset potilaat ovat meillä tavallisia, ja meillä on valmiudet tehdä myös vaativampia kasvainkirurgisia toimenpiteitä. Ihokirurgiassa voimme tarvittaessa käyttää apuna myös erilaisia ihosiirteitä. Pään ja kaulan alueen kirurgisista toimenpiteistä esimerkkejä ovat korvakäytävän poistoleikkaus kroonisissa hoitoon vastaamattomissa korvatulehduksissa, lyhytkuonoisten rotujen hengitysongelmien helpottamiseksi tehtävät pehmeän kitalaen lyhennys ja sierainten avarrus, kilpirauhasten ja lisäkilpirauhasten kirurgiset toimenpiteet ja nieluhalvauksen kirurginen hoito.

Tähystysleikkaukset

ELT, DiplECVS Sari Mölsä on perehtynyt myös vatsaontelon tähystysleikkauksiin. Tähystysleikkausten etuna avoleikkauksiin nähden ovat pienet leikkaushaavat ja siten vähäinen leikkauskipu sekä nopea toipuminen leikkauksen jälkeen. Tähystyksellä hoituvat koirilla mm. munasarjojen poistoleikkaus, vatsaonteloon jääneen piilokiveksen poisto sekä mahalaukun kiertymää ennaltaehkäisevä mahalaukun kiinnitysleikkaus. Myös maksasairauksien diagnosoimiseen tarvittavat maksan koepalat voidaan ottaa tähystysleikkauksella.

Henkilökuntamme on kokenutta ja pitkälle erikoistunutta.

 

Asiantuntijamme
  • Professori Outi Vapaavuori ja ELT Sari Mölsä ovat pitkän työkokemuksen lisäksi suorittaneet eurooppalaisen pieneläinkirurgian erikoistumistutkinnon  ja pystyvät tarjoamaan kasvainvälisesti korkeatasoista pehmytosakirurgisten potilaiden hoitoa.
  • Muut pehmytosakirurgit ovat ELL, pieneläinten sairauksien erikoiseläinlääkäri Helka Heikkilä ja ELL Pia Björkenheim. He tekevät viidennen vuosikurssin eläinlääketieteen kandidaattien kanssa leikkauksia, kuten esimerkiksi kastraatioita, kohdun- ja munasarjojen sekä kasvainten poistoleikkauksia.

PIENELÄINSAIRAALAN SIJAINTI

Viikki sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä. Pieneläinsairaala on Viikintien varrella, osoitteessa Koetilantie 2. Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla

Ajo-ohjeet

LAHDEN VÄYLÄLTÄ TULTAESSA »
LÄNNESTÄ TULTAESSA »

 

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.