Pieneläinten suu- ja hammasklinikka

Yliopistollisen eläinsairaalan suu- ja hammassairauksien klinikalla vastaanotetaan potilaita maanantaista torstaihin. Suu- ja hammassairauksien klinikalla työskentelevät ELT, dosentti, Diplomate of AVDC, Diplomate of EVDC Eva Sarkiala sekä ELL Johanna Ranta.

Suu- ja hammassairauksien hoitovalikoimiin kuuluvat mm. 

  •  hampaiden ja suun tarkastus
  • hammasröntgenkuvaus
  •  hammaskiven poisto
  •  hampaiden poisto
  • purennan arvioinnit ja virheellisten purentojen korjaus terveydellisistä syistä
  •  juurihoidot
  •  paikkaukset
  •  leukamurtumien sekä suukasvainten hoidot 

Suu- ja hammassairauksien klinikka palvelee myös lähetepotilaita ympäri Suomen.

Potilaalle voi varata ajanvarauksestamme suu- ja hammassairauksien hoitoon toimenpideajan tai tarkastusajan. Lemmikin iän ja terveydentilan perusteella arvioidaan, varataanko aika suoraan toimenpiteeseen, vai onko potilaan syytä tulla aluksi poliklinikkakäynnille, jossa kartoitetaan terveystilanne sekä otetaan esimerkiksi mahdolliset verinäytteet nukutuksessa tehtävää hammashoitoa silmällä pitäen.

Toimenpidepotilaat tuodaan sairaalaan hoitopäivän aamuna ja ne jäävät päiväksi sairaalaan. Eläimelle tehdään yleistutkimus ja sen verinäyte tutkitaan ennen nukutusta. Hammashoidot tehdään aina yleisanestesiassa. Potilasta valvotaan huolellisesti erityyppisillä anestesianvalvontalaitteilla. Nukutuksesta vastaa anestesiaan erikoistunut tai siihen perehtynyt eläinlääkäri.

Tarkastusajan varanneiden potilaiden käyntiin varataan aikaa noin 15–30 minuuttia. Kaikki ajat ovat aamuaikoja. Potilaiden hoitoon osallistuvat eläinlääketieteen viidennen vuosikurssin opiskelijat sekä eläintenhoitaja. Klinikalla vierailee ajoittain myös erikoistuvia eläinlääkäreitä.

PIENELÄINSAIRAALAN SIJAINTI

Viikki sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä. Pieneläinsairaala on Viikintien varrella, osoitteessa Koetilantie 2. Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla

Ajo-ohjeet

LAHDEN VÄYLÄLTÄ TULTAESSA »
LÄNNESTÄ TULTAESSA »

 

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.