Poliklinikka ja sairaala: tuotantoeläimet ja hevoset Saaren klinikan potilaina

Saaren klinikan navetassa on parsi- ja karsinapaikkoja lehmille, karsinoita vasikoille, sioille ja lampaille sekä kolme hevoskarsinaa. Sairaalahoidossa on vuosittain noin 200 potilasta, jotka ovat pääasiassa lehmiä ja vasikoita. Saaren klinikan potilaat tulevat yleensä omalta toiminta-alueelta, mutta potilaita tulee myös lähetteellä esimerkiksi erilaisiin leikkauksiin noin 100 kilometrin säteeltä.

Leikkaushoito

Tavallisimpia leikkauksia ovat lehmien juoksutusmahaleikkaukset sekä vasikoiden napaleikkaukset. Jonkin verran tehdään myös lehmien keisarinleikkauksia sekä hoidetaan raajamurtumia Vedinleikkauksia kuten fistelin sulkemisia ja lisävedinten poistoja tehdään.

Sairaalaan otetaan myös potilaita, joiden hoitoa on vaikea tai mahdotonta toteuttaa kotitilalla. Tällaisia ovat esimerkiksi vaikeita tulehdussairauksia tai neurologisia sairauksia sairastavat potilaat.

Lähialueen leikkaushoitoa vaativat potilaat kuljetetaan klinikalle omalla eläinkuljetusvaunulla. Leikkauksen jälkeen potilaat jäävät toipumaan Saareen klinikan potilasnavettaan.

Hevosille tehdään erityisesti lisääntymiseen liittyviä toimenpiteitä sekä Saarella että talleilla.

Saaren poliklinikka

Saaren poliklinikalla hoidetaan pieneläinten lisäksi myös hevosia, lampaita ja vuohia. Joskus poliklinikalla hoidetaan myös harvinaisempia eläimiä kuten alpakoita ja minisikoja.

Tiedustelut ja ajanvaraus puhelinaikana maanantaista perjantaihin klo 8:00-9:30.

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.