Rokotukset

Rokotukset kuuluvat eläinten perusterveydenhoitoon. Rokotus on helppo tapa suojata lemmikki vaarallisilta virustaudeilta. Yleistynyt lemmikkien kanssa matkustaminen lisää tartunnan saamisen riskiä ulkomailta. Tietyt rokotukset ovatkin pakollisia matkojen lisäksi myös esimerkiksi näyttelyissä tai kilpailuissa. Onkin tärkeää, että mahdollisimman moni lemmikki on rokotettu asianmukaisesti.

Rokotettaessa eläimen on oltava terve, jotta sen elimistö pystyy reagoimaan annettuun rokotteeseen ja lemmikki saa rokotteesta parhaan mahdollisen suojan. Tämän vuoksi rokotuksen yhteydessä eläimelle tehdään terveystarkastus.

Jotta rokotukset antaisivat toivotun suojan, on tärkeää uusia rokotukset säännöllisesti. Koiranpentujen ja kissanpentujen rokotusohjelma aloitetaan 12 viikon iässä.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran rokotussuositukset:

Kissojen rokotussuositus

Koirien rokotussuositus

Eksoottisien eläimien rokotussuositukset

Hevosten rokotussuositus

Hevosten rokotussuositus Suomen Ratsastajainliiton sivuilla

Lisätietoja rokotussuosituksista voit kysyä potilastoimistosta. 
 

PIENELÄINSAIRAALAN SIJAINTI

Viikki sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä. Pieneläinsairaala on Viikintien varrella, osoitteessa Koetilantie 2. Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla

Ajo-ohjeet

LAHDEN VÄYLÄLTÄ TULTAESSA »
LÄNNESTÄ TULTAESSA »

 

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.