Sisätaudit

Yliopistollisessa eläinsairaalassa hoidetaan monenlaisia sisätautien erikoisosaamista vaativia sairauksia. Iso osa sisätautipotilaista tulee Yliopistolliseen eläinsairaalaan lähetteellä muilta eläinlääkäriasemilta. Ajanvarauksen eläinsairaalan yleispoliklinikalle voi tehdä myös lemmikin omistaja riippumatta asuinkunnasta. Mikäli lemmikki tarvitsee laajoja jatkotutkimuksia tai leikkaushoitoa, voidaan tarvittavat ajanvaraukset tehdä eläinlääkärin lähetteen tai yleispoliklinikkakäynnin perusteella.

Korkeatasoiset ja kattavat laboratoriopalvelut, laadukkaat ja nykyaikaiset kuvantamistekniikat sekä asiantunteva henkilökunta takaavat parhaan mahdollisen tutkimuksen ja hoidon.

Pieneläinten sisätauteja ovat muun muassa hengitysteiden ja keuhkojen sairaudet, korvasairaudet ja ihotaudit, virtsatiesairaudet, hormonaaliset sairaudet, ruoansulatuskanavan sairaudet, infektiot sekä sydän- ja verenkiertoelimistön sairaudet.

Sisätautien yleisiä oireita ovat esimerkiksi:

  •  yskä
  •  lisääntynyt juominen ja virtsaaminen
  •  ruokahaluttomuus
  •  oksentelu ja ripulointi
  •  lihominen tai laihtuminen
  •  anemia
  •  
Asiantuntijamme

Sisätautipotilaiden tutkiminen ja hoito vaatii monipuolista erityisosaamista, joten kokeneet eläinlääkärit tekevät paljon yhteistyötä oireiden selvittämiseksi ja hoitamiseksi.

Yliopistollisen eläinsairaalan eläinlääkärit ovat perehtyneet sisätauteihin laajasti, ja lisäksi kullakin on oma erikoistumisalueensa. Eläin pyritään ohjaamaan alan parhaan asiantuntijan hoitoon. Sisäelinten sairauksiin ja ruuansulatuskanavien sairauksien erityisasiantuntijoita ovat professori Thomas Spillmann (DiplECVIM-CA) ja pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri ELL Susanne Kilpinen. Myös ELT, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Henna Laurila (erikoistuva eläinlääkäri ECVIM-CA) sekä pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri ELL Sanna Viitanen (MSc)  ovat perehtyneet laajalti sisäelinten sairauksiin. Dosentti, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri ELT Minna Rajamäen kanssa he myös hoitavat keuhkosairauksista kärsiviä potilaita. 

 

 

 

PIENELÄINSAIRAALAN SIJAINTI

Viikki sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä. Pieneläinsairaala on Viikintien varrella, osoitteessa Koetilantie 2. Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla

Ajo-ohjeet

LAHDEN VÄYLÄLTÄ TULTAESSA »
LÄNNESTÄ TULTAESSA »

 

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.