Sydänsairaudet

Koirilla ja kissoilla sydän- ja keuhkojen sairaudet aiheuttavat usein yskää ja hengenahdistusta. Sydänsairauksiin perehtyneen eläinlääkärin suorittamat tutkimukset, kuten röntgenkuvaus, ultraäänitutkimus sekä sydänfilmin (EKG) ottaminen, takaavat sairauteen parhaiten sopivan hoidon ja luotettavan diagnoosin. Sydänsairauksiin ovat perehtyneet dosentti, ELT Maria Wiberg sekä dosentti, ELT Minna Rajamäki.

Ikääntyminen myötä koirilla ja kissoilla kehittyvistä sydänsairauksista tavallisimmat ovat eteiskammioläppien viat sekä sydänlihassairaudet. Nuorilla eläimillä ja pennuilla saattaa sydämestä kuuluvan sivuäänen syynä olla synnynnäinen sydänsairaus. Joskus sydänviassa rakenteellisia muutoksia ei esiinny vaan sairaus oireilee rytmihäiriönä. Epäiltäessä ajoittaisia rytmihäiriöitä, potilaille voidaan tehdä myös 24 tunnin mittainen Holter-sydänfilmiseuranta.  

Eräillä koiraroduilla jalostusohjelmaan kuuluu rodulle tyypillisten sydänsairauksien vastustus ja valittaessa koiria jalostukseen sydänsairauksien klinikalla tehdään Kennelliiton hyväksymiä virallisia jalostustarkastuksia.

Yliopistollisessa eläinsairaalassa voidaan myös hoitaa leikkauksella synnynnäisiä sydänvikoja, kuten korjata sikiökautinen verisuoniyhteys aortan ja keuhkovaltimon välillä tai suorittaa pallolaajennus ahtauteen keuhkovaltimon korjaamiseksi. 
 

PIENELÄINSAIRAALAN SIJAINTI

Viikki sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä. Pieneläinsairaala on Viikintien varrella, osoitteessa Koetilantie 2. Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla

Ajo-ohjeet

LAHDEN VÄYLÄLTÄ TULTAESSA »
LÄNNESTÄ TULTAESSA »

 

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.