Tunnistusmerkinnät ja lemmikkipassit

Lemmikki tarvitsee tunnistusmerkinnän voidakseen osallistua esimerkiksi virallisiin näyttelyihin. Myös sekarotuiset koirat ja kotikissat on hyvä rekisteröidä karkaamisen varalta. Lemmikin palauttaminen on nopeampaa, kun omistajan tiedot ovat löydettävissä merkinnän perusteella. Eläimen tunnistusmerkintä voidaan tehdä mikrosirulla tai tatuoimalla. 

Koirien tunnistusmerkintä on Kennelliiton päätöksen mukaan pakollinen kaikilla jalostukseen käytettävillä koirilla sekä rekisteröitävillä pennuilla. 
Kissojen tunnistusmerkintä on pakollinen Kissaliiton virallisissa näyttelyissä. Tunnistusmerkintää tarvitaan myös matkustettaessa tiettyihin maihin. 

Lemmikkieläinpassi

Matkustettaessa EU:n alueella on koirilla ja kissoilla oltava lemmikkieläinpassi. Passia tarvitaan myös monissa muissa maissa. 
 

Lue lisää eläimien maahantuonnista ja viennistä Eviran sivuilta.

PIENELÄINSAIRAALAN SIJAINTI

Viikki sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä. Pieneläinsairaala on Viikintien varrella, osoitteessa Koetilantie 2. Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla

Ajo-ohjeet

LAHDEN VÄYLÄLTÄ TULTAESSA »
LÄNNESTÄ TULTAESSA »

 

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.