Saaren klinikan ajanvaraus ja päivystys

Ajanvaraus

Tuotantoeläinsairaalan puhelinaika (ajanvaraus) on arkisin maanantaista perjantaihin klo 8 - 9 numerossa:

Tämän ajan ulkopuolella kiireellisissä tapauksissa 0600 97413.

Päivystys

Tämä on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille, ensisijaisesti sairaalan päivystysalueelta tuleville, ensiapua tarvitseville eläimille.

Tuotantoeläinsairaala vastaa Mäntsälän kunnan sekä Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä alueella Orimattilassa, Myrskylässä, Artjärvellä ja Pukkilassa illan, yön ja viikonloppujen akuuteista tapauksista. Arkisin päivystysaika alkaa klo 16.15 ja jatkuu seuraavaan aamuun klo 8:aan. Viikonloppuna päivystysaika alkaa perjantaina klo 16.15 ja jatkuu maanantaiaamuun. Aamun vastaanottoajan jälkeen (klo 9) asiakaspuhelut ohjautuvat päivystyspuhelimeen.

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän alueella on eriytetty pieneläinpäivystys Lahdessa viikonloppuisin perjantaisin klo
16 - 20 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8 -20.
puh. 0600-392 121

Päivystäjän tavoitat numerosta:

Päivystäjää avustaa 1-3 eläinlääkäriopiskelijaa.

Päivystyspuheluiden hinnat:

klo 08-22   1,53 eur/min+pvm
klo 22-08   3,56 eur/min+pvm

Työnsä lomassa eläinlääkäri ei aina pysty vastaamaan puhelimeen heti, vaan puhelu ohjautuu vastaajaan. Vastaajassa on eläinlääkärin jättämä viesti, jossa annetaan soittajalle ohjeet. On tärkeää jättää aina nimi ja puhelinnumero vastaajaan, jos tarvitsee kiireellistä eläinlääkäriapua.

Eläinlääkäripäivystyksen avulla äkillisesti sairastuneet eläimet saavat ensiapua. Puhelinkeskustelun perusteella  arvioidaan ensiavun tarpeen ja kiireellisyyden. Eläinpotilaat, jotka eivät ole äkillisesti sairastuneita eivätkä kaipaa ensiapua, ohjataan käymään eläinlääkärissä arkipäivänä. Päivystysaikana potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä, eikä ajanvarauksia esimerkiksi pieneläinpotilaita varten voida antaa. Päivystysaikana tuotantoeläintiloille tehtävistä tilakäynneistä peritään korotettua käyntimaksua.

Pieneläimet

Äkillisesti sairastuneet pieneläimet hoidetaan pääasiassa klinikan poliklinikalla. Päivystysaikana poliklinikalla peritään korotettuja poliklinikkamaksuja ja toimenpidepalkkioita. Eläinlääketieteen opiskelijoiden opetuksen vuoksi tuotantoeläinsairaalan pieneläinvastaanotto on varustetasoltaan kunnaneläinlääkärin vastaanottoa vastaava. Leikkaukset potilaille suoritetaan laskimonsisäisesti tai lihaksen sisäisesti annosteltavilla lääkkeillä aikaansaadussa anestesiassa ja tarvittaessa lisänä käytetään epiduraalipuudutusta.

Helsingin alueella päivystävät Yliopistollinen pieneläinsairaala ja hevossairaala.

Saaren klinikka sijainti

Tie nro E75 - 4 on Helsinki-Lahti -moottoritie. Saaren eläinklinikka on merkitty karttaan, ja sen ohi kulkeva tie on Pohjoinen pikatie, tie nro 140 (eli vanha Lahdentie).