Antibiootit lisäävät MRSP-bakteerin esiintymistä koirilla

 Eläinlääkäri Thomas Grönthal tutki väitöskirjatyössään muun muassa bakteerin aiheuttamaa laajaa epidemiaa Yliopistollisessa eläinsairaalassa vuonna 2010 – 2011 ja tartunnalle altistavia tekijöitä. 

Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen tulokset osoittavat, että antibioottien käyttö ja eläinklinikoilla tai -sairaaloissa käynti lisää koiran riskiä saada MRSP-bakteeritartunta. Eläinlääkäri Thomas Grönthal tutki väitöskirjatyössään muun muassa bakteerin aiheuttamaa laajaa epidemiaa Yliopistollisessa eläinsairaalassa vuonna 2010 – 2011 ja tartunnalle altistavia tekijöitä. 

Vaikka MRSP-bakteerista ei ole haittaa perusterveelle eläimelle, ongelmaksi se muodostuu päästessään aiheuttamaan tulehduksen, sillä bakteeri on kehittänyt vastustuskyvyn yleisimmille antibiooteille.

—Ongelman ratkaiseminen vaatii määrätietoisia toimenpiteitä, kuten paikallishoidon suosimista ja antibioottien käytön rajoittamista lemmikkieläinten lääkinnässä, korostaa Grönthal.

Lue lisää bakteerin riskiryhmistä ja esiintyvyydestä täällä.

 

PIENELÄINSAIRAALAN SIJAINTI

Viikki sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä. Pieneläinsairaala on Viikintien varrella, osoitteessa Koetilantie 2. Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla

Ajo-ohjeet

LAHDEN VÄYLÄLTÄ TULTAESSA »
LÄNNESTÄ TULTAESSA »

 

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.